Безплатна доставка за цялата страна!

Избери твоите диоптрични рамки, изпрати ни рецепта и получи перфектната цена.

Ако любимия ти модел е изчерпан винаги може да ни пишеш и ще го поръчаме!

100% оригинални очила!

Как да изберем правилните рамки за очила спрямо формата на лицето си?

Избор на рамки за очила | 0 коментари

онлайн оптика за сълнчеви очила и диоптрични рамки Blackout Optix

Формата на лицето – определяща за правилния избор на очила

Слънчевите и диоптричните очила са строго индивидуален аксесоар, който на първо място трябва да бъде съобразен с индивидуалната форма на лицето. Въпреки че модните тенденции постоянно се променят и към определен момент даден тип дизайн на рамки са на върха на класациите, това далеч не гарантира, че по-стар модел не би паснал много по-добре на лицето Ви отколкото рамките, които са „на мода“.

Всяко лице има уникални отличителни черти, които е редно да бъдат подчертавани по един или друг начин и подходящите рамки за слънчеви или диоптрични очила са перфектния начин да го направите!

Често чифт очила привличат вниманието ни от пръв поглед, но когато се видим с тях оставаме неприятно изненадан

и. Много модели имат страхотна визия на витрината, но фактор от първостепенна важност при избора на рамки за очила е формата на лицето ни и това е първият критерий, по който трябва да избираме. Правилото важи както когато говорим за слънчеви очила, които са и аксесоар, и необходимост, така и за диоптричните, които са абсолютна необходимост и са неизменна част от ежедневието на много от нас.

Какви форми на лицето съществуват и кои са подходящите рамки за всяка от тях?

онлайн оптика за сълнчеви очила и диоптрични рамки Blackout Optix

Овална форма на лицето

Характерните черти за овалната лицева форма са широки скули и плавно стесняване в областта около челюстта и челото. Твърди се, че хората с овални лица имат максимално балансирани пропорции и затова за тях е допустимо да се спрат на по-голямата част от рамките, които се предлагат на пазара. Съветваме Ви да не залагате единствено на изцяло кръгли рамки, но без да се двоумите можете да се спрете както на рамки с квадратна или правоъгълна форма, така и на котешко око, авиаторски или рамки с дизайн тип „маска“.

Триъгълна форма на лицето

За разлика от овалната форма, триъгълната се характеризира с широка челюст и стесняване в областта на челото. Поради тази причина е препоръчително да се насочите към очила, чиято рамка е по-широка от линията на челюстта Ви или такива, които са с акцент само върху горната част от рамката. Подходящи са и рамки тип котешко око.

Сърцевидна форма на лицето

Обратно на триъгълната, сърцевидната форма на лицето е широка в областта на челото и постепенно се стеснява към челюстта. Това означава, че няма да сбъркате, ако заложите на очила с равни рамки, защото те успешно ще контрастират на челото Ви. Рамки, при които акцентът е поставен на долната част и едновременно с това са по-тънки, с по-фин дизайн, със сигурност ще подчертаят лицето Ви по правилен начин и не биха нарушили естетическия баланс.

Кръгла форма на лицето

Характерните черти за тази лицева форма са широки скули със широка челюст и чело. Хората с кръгла форма на лицето имат по-меки ъгли и за да се създаде достатъчен контраст с облата форма е добре да се носят очила с правоъгълни или квадратни рамки. В противен случай, лицето би изглеждало още по-закръглено и топчесто. Не се препоръчват и очила без рамки, които хармонизират с кръглата форма и задълбочават овала.

Правоъгълна форма на лицето

При хората с правоъгълни лица челото е по-високо отколкото при останалите, а челюстта е с ясно изразена широчина. Тъй като такива лица изглеждат по-остри, защото ъглите им са ясно изразени, подходящите рамки за очила са с по-заоблени форми с цел да се омекоти цялостната визия. Заложете на очила с кръгла рамка или тип котешко око, пеперуда, авиатор.

Blackout Optix

Blackout Optix

0 коментара

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.