Безплатна доставка за цялата страна!

Избери твоите диоптрични рамки, изпрати ни рецепта и получи перфектната цена.

Ако любимия ти модел е изчерпан винаги може да ни пишеш и ще го поръчаме!

100% оригинални очила!

Категории на слънчевите филтри

Слънчеви филтри | 0 коментари

Слънчеви филтри – какво трябва да знаем за тях и какви са основните разлики при слънчевите стъкла?

Очите и деликатната кожа около тях са много уязвими на увреждането от слънчевите UVA и UVB лъчи. Ето защо изборът на слънчеви очила трябва да бъде много прецизен и информиран. Често се двоумим между няколко модела, като разграничаваме единствено дизайна им и не се фокусираме върху подробностите, свързани със защитата, която осигуряват стъклата на конкретния чифт очила.

Спрямо UV филтъра на стъклата, очилата се разделят на 5 основни категории. Числото на всяка категория съответства на светлинното предаване. Спрямо светлинното предаване на стъклата се променя и техния цвят, а това означава, че изборът на цвят на стъклата не трябва да бъде само от гледна точка на стил и мода, а на нещо много по-важно – защита. Колкото по-голямо е числото, толкова по-малко светлинно предаване се получава и толкова по-тъмни са лещите.

Много често категорията на очилата е посочена на рамото им или на стикер върху самата леща, но ако не намерите такова указание върху очилата в оптиката или в описаните на моделите онлайн, не се колебайте да се консултирате!

И така, популярната теория, че колкото по-тъмно е стъклото, толкова по-голяма е защитата, до голяма степен е аргументирана, но нека не се заблуждаваме с това, че очила се носят само през лятото, когато пече слънце! Вижте категориите, изборени по-долу и се запознайте детайлно с разликите в слънчевите стъкла, филтрите, които биха могли да имат
и защитата, която осигуряват. Изберете следващия си модел очила с по-голяма лекота и заложете на този чифт, който пасва идеално не само на чертите на лицето Ви, но и на начинът Ви на живот.

Категория 0 – светлинно предаване 80–100%. Очила, чиито стъкла са с безцветен или много лек филтър. Обикновено стъклата от тази категория се използват за спортни или защитни очила, предназначени да предпазват от вятър, прах или отломки, но не и от слънцето.

Категория 1 – светлинно предаване 43 – 80%. Това са много леко оцветени лещи, обикновено жълти или оранжеви, подходящи за по-слабо слънчево излъчване или за защита от вятър и прах.

Категория 2 – светлинно предаване 18 – 43%. Тези очила са със стъкла, които имат средно тъмен филтър, подходящ за средно слънчево излъчване и за ежедневно носене. Техният оттенък е леко по-светъл от нормалният. Може да се използва за пролетни и есенни разходки в слънчеви дни. Очилата с такъв филтър помагат докато шофирате или често се движите между сянка и слънце.

Категория 3 – светлинно предаване 8 – 18%. Стъклата от тази категория имат тъмен филтър, който е подходящ за интензивно слънчево излъчване на плажа или в града. Повечето слънчеви очила са със стъкла от 3-та категория. Тъмният филтър е идеален за лятото, защото осигурява по-висока степен на защита срещу слънчевата радиация в сравнение с предишните категории.

Категория 4 – светлинно предаване 3 – 8%. Слънчеви стъкла с много тъмен филтър, който се използва за места с много интензивно слънчево излъчване. Слънчеви очила за планини или пустини и навсякъде, където слънцето е не просто изключително силно, но и отразява много. Тези слънчеви очила не могат да се използват за шофиране.

Blackout Optix

Blackout Optix

0 коментара

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.